Nieuws

Bébouw Midreth ontwikkelt 120 huurwoningen voor senioren in Bospark

Er komen 120 middenhuurwoningen voor vitale senioren aan de Bosparkweg. Het voormalige schoolgebouw van het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn wordt omgebouwd. Deze woningen zijn bedoeld om senioren en mensen die zorg nodig hebben de mogelijkheid te bieden dat ze zo lang mogelijk op dezelfde plek kunnen blijven wonen. Naar verwachting zijn deze woningen in 2025 klaar. 

Bébouw Midreth

Bébouw Midreth heeft de gemeente weten te overtuigen om de grond te verkopen door hun ontwerp en visie op het zorgconcept die ze hebben gepresenteerd. 

Concept 

Het concept dat is gekozen voor woonzorgcomplex Bospark heet ‘leefstraten’. Dit wordt zo genoemd omdat er voor het woonzorgcomplex  breed uitgevoerde galerijen ontworpen zijn, zodat ontmoetingen en gemeenschapszin bevorderd kan worden. Daarnaast worden er gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd zoals: een kookstudio, huiskamer, bibliotheek fietsenmaker, multifunctioneel collectief dakterras en een binnentuin.

Duurzaam 

Het woonzorgcomplex wordt een duurzaam gebouw. Het gebouw heeft een zo klein mogelijke milieu-footprint en zoveel mogelijk herbruikbare materialen en gaat dus zuinig om met energie. Het complex zal PV-panelen en een goede, energiezuinige ventilatie krijgen, die in combinatie met een duurzame warmtevoorziening zorgt voor een gezonde leefomgeving.

Bron: Vastgoedmarkt.nl | Beeld: Gettyimages

Nieuwsoverzicht

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841404249821321.
Top