Nieuws

Grote vastgoedadviseurs trekken zich terug uit Rusland

Sinds de oorlog hebben meerdere vastgoedadviseurs zich teruggetrokken uit Rusland, maar nu trekken ook grotere partijen zich terug. Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft nu ook bekend gemaakt dat ze zich terug zullen trekken uit het oorlogsgebied. Dat betekent dat nu alle internationale vastgoedadviesbureaus uit Rusland zijn vertrokken. Dit is gebleken uit een inventarisatie van Vastgoedmarkt.

Ze vertrekken één voor één 

Nadat Rusland de oorlog verklaarde aan Oekraïne lieten Knight Frank en Savills gelijk weten dat de bureaus zouden vertrekken. Kort daarna volgde CBRE en JLL, al gaf de laatste aan alleen haar activiteiten voor een groot deel op te schorten. Maar nu vertrekt Cushman & Wakefield ook definitief uit Rusland. 

Vertrokken maar niet dicht 

Dat deze adviseurs zijn vertrokken uit het oorlogsgebied betekent niet dat de kantoren daadwerkelijk dicht zijn. ‘Met al die partijen die nu willen vertrekken en onder hun huurcontract uit willen, is er juist nu ontzettend veel werk te doen,’ aldus een bron bij één van de vastgoedadviseurs.

Maar niet alleen om die reden blijven de bureaus open. De bedrijven hebben namelijk nog steeds lokaal personeel en die willen ze aan het werk houden. Daarom hebben de verschillende bedrijven ervoor gekozen om de Russische afdelingen te verkopen aan de lokale leiding. 

Niets is definitief 

Het vertrek van deze bedrijven is niet definitief. De vastgoedadvieskantoren hebben nog steeds het eerste recht van terugkopen, als de situatie in Rusland verbeterd. Maar dat zou nog wel eens jaren kunnen duren. 

Bron: Vastgoedmarkt.nl | Beeld: Gettyimages 

Nieuwsoverzicht

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841404249821321.
Top