Nieuws

Dé gouden tip van Zadelhoff 

Cor van Zadelhoff is het niet eens met de digitalisering en juridisering van de makelarij en noemt het zelfs verschrikkelijk. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de Vastgoedmarkt-podcast Jong Geleerd, Oud Gebouwd laat hij weten dat het belangrijk is om een vertrouwensrelatie op te bouwen met klanten. Dit noemt hij zelfs hét belangrijkste. 

Vertrouwensrelatie

 ‘Mijn basis was een vertrouwensrelatie met mijn klanten, makelaar is een vertrouwensberoep. Je kan goud geld verdienen voor de klant. Dan ga je als klant toch niet naar de goedkoopste? Je hebt een huisdokter, een huisadvocaat, een huisdominee en je hebt een huismakelaar’, aldus van Zadelhoff. Hij laat weten dat hij een makelaar als de vertrouwenspersoon van de klant ziet en daarom moet die vertrouwensrelatie simpelweg goed zijn. Hij begrijpt ook niet waarom je eerst een pitch moet houden en dat vervolgens de goedkoopste makelaar de klus krijgt.

Hij noemde het volgende voorbeeld om zijn standpunt te onderbouwen: ‘Kijk naar de spoorwegen, dat ze een Italiaan de opdracht geven om de Fyra-treinen te maken. Ze kennen hem niet, ze weten niet wie het zijn. Een Italiaan staat natuurlijk bekend om zijn integriteit, vraag maar aan Berlusconi, haha. Het is te gek voor woorden. Een vertrouwensrelatie kun je niet pitchen.’ 

Misbruik

Ook kan van Zadelhoff het niet waarderen dat een makelaar misbruikt kan maken van het vertrouwen in bepaalde situaties. ‘Reken je twee keer te veel en je komt nooit meer binnen. Als je een vaste relatie hebt, heb je ook dingen te beschermen. Je kijkt wel uit dat je een vaste klant teveel rekent’, aldus van Zadelhoff.  

‘Als jullie het vertrouwen kunnen krijgen van een paar goeie klanten en die klanten weten: het zijn jonge honden en die rennen voor ons, maar ze belazeren ons niet en zijn compleet transparant, dan kan je een zaak opbouwen. Je hebt dan niet eens meer dan vijf klanten nodig.’ Dit is zijn gouden tip aan de jongere generatie. 

Bron: Vastgoedmarkt | Beeld: Vastgoedmarkt 

Nieuwsoverzicht