Nieuws

Ontwikkelingen aan de westzijde van de Piekstraat. Rotterdam wil daar 800 woningen bouwen

Complete verandering op de kop van Feijenoord. De gemeente van Rotterdam is van plan om woningen op de locatie te laten bouwen. Wel 800 stuks en ze willen een combinatie van nieuwbouw en bestaande industriegebouwen creëren. Ook zal er meer groen zijn in de omgeving.

Potentie

De gemeente van Rotterdam en grondeigenaren van het gebied hebben samen een document opgesteld dat ondertussen is goedgekeurd door het College van B&W. Dit zal binnenkort besproken worden in de gemeenteraad. Dit meldt de gemeente van Rotterdam.

“In dit verborgen stukje Rotterdam op een prachtige plek aan de Nieuwe Maas willen we een woon-werkgebied maken’”, vertelt wethouder Bas Kurvers van Bouwen en Wonen. “De Piekstraat ligt tussen Feyenoord City en de Kop van Zuid. Het is een gebied met oude industriegebouwen dat veel kansen biedt voor ontwikkeling, bijvoorbeeld voor woningen voor alle inkomensgroepen.”

Verdeling in vormgeving van de woningen

De gemeente wil met dit plan de doorstroommogelijkheid voor de woonachtigen in Feijenoord vergroten. De locatie heeft zo’n 135.000 vierkante meter bruto aan vloeroppervlakte. De mix tussen bedrijfsruimte en woningen zal in de volgende verhouding worden gepresenteerd. Ongeveer 75 procent van de locatie zal worden gevuld met woningen. De resterende 25 procent (minimaal 10 procent) zal worden gereserveerd voor bedrijfsruimte. Dit laat de gemeente weten. Ook laten ze weten dat 35 procent van het aantal woningen zal worden toegewijd aan het middensegment en zo’n 15 procent aan het sociale segment.

Qua vormgeving zullen de gebouwen niet allemaal gelijk zijn in hoogte. Volgens bestemmingplan mag er tot maximaal 50 meter hoog gebouwd worden. Al zijn er wel twee uitzonderingen voor hoogte accenten. Er zullen twee gebouwen zijn die tussen de 60 en 65 meter hoog mogen zijn. Dit meldt de gemeente van Rotterdam.

Bron: Architectenweb | Beeld: Gettyimages

Nieuwsoverzicht

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841404249821321.
Top