Nieuws

Deze hotels in Nederland helpen Oekraïense vluchtelingen door ze op te vangen 

Door de oorlog in Oekraïne zijn inwoners op de vlucht geslagen. Ze hebben hun woning verlaten om een plek te zoeken waar het veilig is. Heel de wereld is bezig met hulp te bieden, door geld over te maken, kleding en producten te sturen, … Nederland draagt op meerdere manieren een steentje bij en zo ook hotelketens. Hier een paar hotels die hun deuren open hebben gezet om onderdak te kunnen bieden aan de vluchtelingen. 

Van der Valk 

Van der Valk beschikt over 75 vestingen en bijna alle 75 vestingen helpen vluchtelingen uit Oekraïne door ze op te vangen in de hotels. Zo liet de woordvoerder van de hotelketen weten dat sommige hotels zo’n twintig kamers beschikbaar hebben gesteld om vluchtelingen voor een paar dagen of zelfs weken op te vangen. 

Van der Valk heeft zaalruimtes laten omvormen tot grote woonkamers, zodat de vluchtelingen een grote ruimte hebben om samen te zijn. Toch laat de woordvoerder weten dat het lastig is om vast te stellen hoeveel vluchtelingen ze precies opvangen, aangezien de hotels als doorstroomlocatie wordt ingezet. 

Niet alleen zij

Maar zo hebben hotels als: NH Hotels, Postillion Hotels, Fletcher hotels en nog veel meer precies hetzelfde gedaan, zodat vluchtelingen in ieder geval een plekje hebben waar ze een tijdje onder kunnen komen. 

Bron: Vastgoedmarkt.nl | Beeld: Gettyimages

Nieuwsoverzicht

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841404249821321.
Top